Strategie

Traditionele kerken verdwijnen steeds meer naar de achtergrond in de buurt.
Ze missen de aansluiting met de omgeving en de aantrekkingskracht voor mensen onder de veertig jaar. Kerken lijken onzichtbaar, terwijl ze er nog wel gewoon zijn.

In plaats van vooruit te kijken, schieten kerken in de overlevingsmodus. Ze houden zich vooral bezig met de vraag: hoe houden we het zolang mogelijk vol op de manier waarop we het al jaren doen? Dat kan zo niet langer.

Als de kerk weer van toegevoegde waarde wil zijn, zal ze moeten werken aan haar identiteit en zichtbaarheid. De kerk moet weer op de kaart staan. Fysiek in de buurt, maar zeker ook digitaal. Kerk & Communicatie helpt u daar graag bij.

Wij hebben een traject ontwikkeld waarin we samen met uw gemeente in drie maanden tijd werken aan een praktisch toekomstplan. Samen brengen we in kaart wat de visie van de kerk is, wat haar toegevoegde waarde in de stad of het dorp is en hoe ze hier op een eigentijdse manier over kan communiceren.

Hoe gaan we te werk?

Dit traject bestaat uit drie stappen:

1. Onderzoek
Wat kenmerkt uw gemeente?  Wat zegt dat over uw interne kompas?

In deze fase gaan we op zoek naar de drijfveren en de identiteit van uw gemeente.

Daarnaast brengen we ook de omgeving rondom uw kerk in kaart. We onderzoeken hoe uw buurtgenoten tegen de kerk aankijken en waar ze verder terecht kunnen voor hun religieuze en spirituele behoeften.

We voeren dit onderzoek uit door middel van interviews, enquêtes en bronnenonderzoek.

2. Plan
We stellen een praktisch toekomstplan voor uw gemeente op. In dit plan houden we rekening met ontwikkelingen in kerk, buurt en samenleving. Uw gemeente krijgt organisatorische, communicatieve en missionaire handvatten mee waar zij mee aan de slag kan.

3. Presentatie
Aan het einde van het traject verzorgen we een multimediale en interactieve presentatie waarin we met gemeenteleden en kerkenraad nadenken over de praktische invulling van het plan.

Kosten

De kosten van dit traject bedragen € 9.999,- (excl. BTW). Meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op door te mailen naar info@kerkencommunicatie.nl of door te bellen met 06 14616906.

Ondersteuning en advies op maat

Heeft uw gemeente behoefte aan extra, praktische ondersteuning? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Kerk & Communicatie biedt communicatie-advies op maat aan. Ook geven wij workshops op gebied van social media, tekst, beeld en PR om uw gemeente verder toe te rusten.

Kerk & Communicatie

Kerk & Communicatie helpt kerken niet alleen beter te communiceren, maar denkt ook mee in het grotere geheel. Op basis van jarenlange ervaring op het gebied van communicatie, besluitvorming en visievorming in de kerk helpt zij kerken de omslag te maken van binnen naar buiten toe.