We communiceren heel anders dan veertig jaar geleden. We zijn mobieler geworden en gebruiken digitale technologie die vijftien jaar geleden nog ondenkbaar was. Als je om je heen kijkt op het station of in de stad, zie je dat mensen aan hun mobiele telefoon zijn gekluisterd. Mensen lezen over het algemeen minder, maar krijgen we steeds meer informatie over zich uitgestort.

Veel kerken lopen op digitaal gebied achter. Ze hebben een verouderde website waarop actuele informatie ontbreekt en ze gebruiken geen social media-kanalen of houden deze amper of op een verkeerde manier bij. Toch ontkomt de kerk er in deze tijd niet aan om haar informatie ook online te verspreiden.

Een communicatieplan voor uw kerk

Kerk & Communicatie wil u hier graag bij helpen. Samen met uw hulp maken we een communicatieplan op maat. We brengen in kaart wat de boodschap of visie van uw kerk is, denken met u mee over de toekomstplannen en analyseren hoe het gesteld is met de communicatiekanalen van uw kerk en hoe deze effectiever ingezet kunnen worden. Het plan dat we hier voor maken, presenteren we vervolgens aan de kerkenraad en/of andere betrokkenen.

Vaste onderdelen van dit communicatieplan zijn:

• Kernboodschap van uw kerk
  • Doelgroepen
  • Doelstellingen
  • Middelen en acties
  • Wie doet wat en wanneer?
  • Kosten/begroting

Heeft u interesse of vragen over een communicatieplan voor uw kerk? Neem dan contact met ons op!