Moeten we het papieren kerkblad vervangen door een digitale variant?

Het kerkblad wordt vaak door een vaste groep mensen gelezen en is vooral bedoeld voor intern gebruik. Doet een kerk er goed aan om deze te vervangen door een digitale nieuwsbrief?

Aanvulling
Laten we vooropstellen dat het één het ander niet uitsluit. Een digitale nieuwsbrief kan namelijk een goede aanvulling zijn op de papieren variant. Het is juist belangrijk om die vaste groep lezers ook te blijven informeren op de manier waarop ze dat prettig vinden. Met een digitale nieuwsbrief kan er juist een nieuwe groep lezers bijkomen. De vraag is hoe je dat vormgeeft. Stuur je dezelfde versie van je papieren kerkblad ook per e-mail naar je kerkleden toe of is het handig om dit anders aan te pakken?

Digitale nieuwsbrief
Wij adviseren om er een digitale nieuwsbrief van te maken en de belangrijkste punten/nieuwsfeiten op één 1 A4-tje te zetten. Zo krijgen kerkleden in één oogopslag toch het belangrijkste nieuws mee. Wie meer achtergrondinformatie wil, kan dan altijd het papieren kerkblad raadplegen.
Informatie op de kerkwebsite

Kerkwebsite
Een extra voordeel van zo’n digitale nieuwsbrief, is dat je al in beknopte vorm hebt omschreven wat het belangrijkste nieuws binnen de kerk is. Informatie die ook openbaar gedeeld mag worden, kan dus ook sneller op de kerkwebsite geplaatst worden. Wilt u weten hoe u een goede selectie maakt en hoe u dit kort en bondig kunt verwoorden? Of wilt u weten hoe u zo’n nieuwsbrief kunt opmaken? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag verder.

Mailchimp
Alvast een tipje van de sluier? Met Mailchimp kunt u (heel eenvoudig) een nieuwsbrief maken!

Kunnen wij verder met u meedenken?