Hoe kunnen we social media beter inzetten als kerk?

We leven in een tijd waarin bijna iedereen een smartphone op zak heeft. Om te appen, te Facebooken of het laatste nieuws te checken. Sommige mensen bestempelen de intrede van de smartphone als een negatieve ontwikkeling, anderen zien er juist alleen maar voordelen in. Wat we er ook van vinden, als kerk kan je niet langer (meer) zeggen: wij doen daar niet aan mee. Het is belangrijk om daar te zijn waar ook je gemeenteleden zijn.

Facebook
Uit onderzoek van Newcom Research & Consultancy blijkt dat platformen als Facebook, Instagram en YouTube in de top 5 staan van meest gebruikte social media platformen in Nederland. Alleen al 7,5 miljoen Nederlanders gebruikt Facebook dagelijks.

Relevantie
Met het hebben van een Facebookaccount alleen zijn we er nog niet. Niet alle berichten die in het kerkblad staan, zijn geschikt op social media te plaatsen. Bedenk bij elk bericht daarom: waarom zou dit relevant zijn voor de Facebooklezer?

Prikkelende vraag
De vertaalslag moet worden gemaakt naar de social media gebruiker. Dat kunnen zowel leden van de kerk zijn, maar ook mensen die weinig of niks met het geloof of de kerk als instituut hebben. Begin daarom met een pakkende quote, een prikkelende vraag of een grappig/apart voorbeeld.

Zou u graag wegwijs worden gemaakt in de wereld van social media? Schroom niet om ons dan te benaderen. We helpen u graag verder!