Méér dan een glossy

Eindelijk was het moment aangebroken dat ik vol trots, weliswaar met enige opluchting, de paasglossy kon openslaan, het papier in m’n handen kon voelen en eindeloos kon genieten van het eindresultaat. Midden in Utrecht op het kantoor van Kerk & Communicatie – waar ik aardig wat stressmomenten had meegemaakt – vervloog alles als sneeuw voor de zon en kon ik opgelucht ademhalen. Omdat de foutjes er niet in zaten waar ik bang voor was geweest en omdat het simpelweg móói was.

De Paasglossy voor de Protestantse Gemeente Arnhem

Het moet gezegd worden dat gedurende twee maanden teksten en foto’s voor m’n ogen werden gevormd, geknipt, geplakt, verschoven en gekanteld. Of soms zelfs helemaal werden geschrapt. Maar niets gaat er boven het moment dat het scherm van de computer wordt weggehaald en dat de glossy in je vingers komt te liggen. Alsof je een persoon maandenlang alleen via de telefoon hebt gesproken en dan plots in levende lijve voor je neus staat.

Tastbare hoop

Om heel eerlijk te zijn had ik in de startfase geen enkel besef van wat het uiteindelijk zou moeten worden. Een glossy. Zo zou het gaan heten. Of zo heette het al; maar hoe en wat het precies zou zijn? Welke mensen moesten we benaderen voor boeiende interviews en hoe zouden we ‘hoop’ kunnen omtoveren in iets visueels? In iets waar mensen over blijven nadenken, als voetstappen in het zand? Naarmate de dagen verstreken dat ik soms met een krakend brein me afvroeg wat mooi was en wat niet, ontstond er langzaam maar zeker een schets, een ontwerp, een idee en later een ideaal. Zo zou het moeten worden. Pakkend, echt, verhalen waar ieder mens van kan leren om uiteindelijk terug te komen op de titel. Hoop. Want de mensen in deze glossy laten zien dat hoop geen illusie, droom of fantasie is. Nee, het is zo echt als maar zijn kan.

Willine | Junior Communicatieadviseur en vormgever

Voor de Protestantse Gemeente Arnhem hebben we een Paasglossy gemaakt.
We hebben de vormgeving gedaan, interviews afgenomen, artikelen geschreven en de taak van algemene coördinator op ons genomen.

Het resultaat kunt u hier zien.

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] de drukke tijd rondom de Paasglossy was het daarom tijd voor een buitenlands avontuur bij onze Rooms Katholieke zuiderburen. Daarom […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *