Kerst? Met deze 5 tips onderscheid je jezelf als kerk!

Wat kerken precies doen, is niet altijd zichtbaar in steden of dorpen. Daarom kan Kerst een goede gelegenheid zijn om daar iets aan te veranderen. Niet met kerstballen, lichtjes of grote kerstbomen, maar juist door de échte Boodschap van Kerst te delen. Vijf praktische tips hoe je dit als kerk kunt invullen:

1. Reclame voor kerstactiviteiten

Maak een overzicht van alle activiteiten die kerken in de stad of het dorp organiseren rondom Kerst en zet dit op een website en plaats dit op social media. Richt je hierbij dus niet op een kerkstroming, maar bundel de krachten. kerst020.nl (Amsterdam) en kerst055.nl (Apeldoorn).Promoot je website met alle kerken in de stad, en zet hier Facebook, Twitter en andere social media voor in.

2. Kerstactiviteit voor iedereen

Organiseer een speciale actie voor mensen uit de stad. Denk aan een grote, gratis maaltijd voor mensen uit de stad. Benadruk dat álle mensen hier welkom zijn. Breng dit onder de aandacht door posters in de stad op te hangen, maar ook door persoonlijk de stad in te gaan en mensen persoonlijk aan te spreken.

3. Digitale adventskalender

Verzend elke dag via de mail, social media of op de website, social media een inspirerende boodschap en/of een stukje van het kerstverhaal. Te vergelijken met de ouderwetse adventskalender waar je elke dag weer een nieuw venstertje mocht openen en toe leefde naar Kerst. Amsterdam heeft hier een mooi voorbeeld van.

4. Steek de handen uit de mouwen

Verzamel een grote groep vrijwilligers (binnen en buiten de kerk) en help  mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Eet samen met een vluchteling, deel kerstpakketten uit aan families die het niet breed hebben, geef het huis van een oudere dame/heer een schoonmaakbeurt etc. Maak een speciale Facebookpagina en mailadres aan, zodat hulpvragen en hulpaanbod vanuit een centraal punt gecoördineerd kunnen worden.

5. Publiceer video’s met persoonlijke (kerst)verhalen

Verspreid in de weken voor Kerst een aantal videoboodschappen via social media en de website waarin verschillende soorten mensen (van de bakker tot aan de advocaat) iets vertelt wat het geloof voor hem of haar betekent en wat  Kerst daarom zo bijzonder maakt.

Heb jij nog meer tips? We horen het graag!

1 antwoord

Meepraten?